Over culiprojects

Al-Sinds jaar en dag zijn wij onderscheidend bezig in de food & hospitality.

Voor ons is eten en drinken elke dag een feest, samen met u als opdrachtgever streven we altijd naar het hoogst haalbare in samenwerking, kwaliteit en in borging. Wij als allround food professionals kennen de markt en de nieuwste ontwikkelingen. Deze kennis willen we graag delen.

     Francois Vane

Als kandidaat gastro-engineer, leermeester en dieetkok is Francois een spin in het web in elke keuken. Met ruim 30 jaar ervaring in diverse keukens kan je niet meer om zijn kennis en kunde heen. Diverse projecten zijn onder zijn leiding verder uitgegroeid tot succesvolle keukens waar ambachtelijk gekookt wordt. Het motiveren van mensen is voor Francois een aangeboren eigenschap.

Tijdens mijn periode bij Reinier de Graaf solliciteerde Francois naar een functie bij het Servicebureau Voeding. Daar werd hij verantwoordelijk voor het soepel laten verlopen van alle zaken die met patiëntenvoeding te maken hebben. Francois heeft zich daar als een echte spin in het web ontwikkeld. Of het ging om het motiveren en coachen van de Zorgondersteuners of het implementeren van een nieuwe menucyclus, telkens bleek Francois de juiste kennis, kunde en motiverende eigenschappen te hebben om dit met zijn collega’s tot een goed einde te brengen. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en hij weet de juiste snaar te raken.

Dat is ook exact de reden waarom we hem bij HMC hebben ingehuurd toen er een tijdelijke positie op de locatie Westeinde vrij kwam. We waren op zoek naar een down to earth coördinator. Iemand die tussen de mensen staat, de Haagse taal en cultuur begrijpt en kennis van zaken heeft in een veranderende keuken omgeving. Processen worden aangepast waar mogelijk, het team wordt aangesproken op gedrag en samenwerking en dit alles leidt tot een stabiele omgeving waar fouten gemaakt mogen worden maar ook zeker zo snel worden gecorrigeerd.      ( Jetse-Jan Dijkstra)

    Niels Gerz

Als kandidaat gastro-engineer is Niels opgeleid om smaaksturing en selectieve smaaksturing toe te passen. Met ruim 20 jaar ervaring in de grootkeuken is hij een specialist in zijn vakgebied. Het ontwikkelen van keukens en keukenteams als mede het procesmatig inrichten van voedingsgerelateerde organisaties is zijn expertise. Hij is een betrouwbaar en kundige professional en leermeester.

Niels is in 2013 uitgeroepen tot manager van het jaar in de institutionele catering, de jury noemde hem een toekomst gerichte innovator.

Na bijna een jaar samengewerkt te hebben met Niels Gerz, kan ik hem beoordelen als een vakkundig, stabiel en vooral prettig persoon.

Niels heeft de functie hoofd voedingsdienst en is een jaar geleden in een keuken/horeca team gekomen wat onstabiel was en waar de deskundigheid en groepscohesie opgebouwd kon worden.

Zijn kennis op het gebied van voeding (zeker ook voor de kwetsbare ouderen en op het onderdeel smaaksturing) heeft hij overgedragen aan de koks, keukenmedewerkers en horeca medewerkers. Met behulp van de juiste scholing hebben de medewerkers handvatten gekregen om beter met elkaar te presteren en de passie voor het vak terug te vinden. De kwaliteit van de voeding is naar een hoger niveau getild. Er worden nu dagelijks drie menu’s, inclusief een dag specialiteit aangeboden met daarnaast nog de mogelijkheid om a la carte te kunnen eten.

Op het gebied van aansturing is Niels consequent, bewaakt dat er gewerkt wordt volgens protocol en weet de medewerkers in hun kracht te zetten. Zorgt voor innovatie waar mogelijk en stimuleert de medewerkers individueel tot ontwikkeling.

De samenwerking met zijn collega leidinggevenden/managers verloopt prettig. Niels geeft zijn mening en kan ook goed feedback ontvangen.

Ik ben blij dat we de samenwerking met een jaar kunnen verlengen. (Wilma Bronneberg)